Πέμπτη, Μαΐου 19

live | John Digweed5/21 @ Decadence
21 Μαΐου 2005 | Θεσσαλονίκη | Decadence

O άνθρωπος που υπήρξε (μαζί με τον Sasha) ο κύριος εκφραστής της μουσικής επανάστασης στον χώρο της progressive house μουσικής στις αρχές του '90, ξανάρχεται στη Θεσσαλονίκη.
Το ενδιαφέρον είναι πως δείχνει να είναι έτοιμος για μια αλλαγή στον ήχο του. Στο DJ Mag δηλώνει "ο όρος Progressive φανερώνει την τάση για την εξέλιξη της μουσικής και όχι ένα καθαρά μουσικό είδος". Σιγουρα περιμένουμε να (χιλιο)ακούσουμε το Heaven Scent (.mp3) θέλουμε όμως και κάτι καινούργιο περα από τους κλασικούς ήχους της Bedrock και -ευτυχώς- φαίνεται πως ο Digweed το κατάλαβε.

10 σχόλια:

lefty είπε...

Από τους λίγους εμπορικούς electronic που γουστάρω... Τον έχω δει σε Μύκονο-Amsterdam-London. Thievery, Digweed... Εκτός από φιλμικά φαίνεται πως συμφωνούμε (Και) μουσικά. :)

CrazyMonkey είπε...

Αν και η προπέρσινη καλοκαιρινή εμφάνισή του στην Χαλκιδική δεν με ξετρέλανε, περιμένω αυτό το live να είναι πραγματικά πολύ καλό.
Ζηλεύω για το Amsterdam στο είπα;

lefty είπε...

Δεν είναι για μόνιμα... Μετά από 1 μήνα το βαριέσαι. Αλλά είναι ο ιδανικός προορισμός για weekends. Είμαι Αθήνα 2 μήνες και μου λείπει ήδη. :)

ΥΓ. Και στη Μύκονο χάλιας ήταν. Το live στο Λονδίνο όμως θα το θυμάμαι για πολύ καιρό.

CrazyMonkey είπε...

Μετά από 1 μήνα το βαριέσαι

Ας πάω για καμιά βδομάδα να το δω και βλέπουμε ;-)

stav είπε...

Τί μου θύμησες τώρα. Τον έχω δεί San Francisco. Εδώ έχει σχεδόν god like status σε σημείο που έφτιαξαν και ταινία για όλη αυτή τη μουσική σκηνή και ο Digweed ήταν ο main DJ. Η ταίνια, "Groove", είναι ΟΚ και το Heaven Scent φυσικά παίζει.

CrazyMonkey είπε...

To Groove είναι πασίγνωστο. Ισως όχι άρτιο σαν ταινία, αλλά για μένα είναι cult. ;)

stav είπε...

Είναι μέτρια ταινία σχεδόν amateurish (από άποψη, σκηνοθεσίας/υποκριτικής/σεναρίου) αλλά ο τύπος που έπαιζε τον geeky αδελφό (Hamish Linklater) έχει εξελιχθεί πολύ ως ηθοποιός (τον είδα πρόσφατα σε μια θεατρική παράσταση on campus και "ζήλεψα"). Δεν την ήξερα (αν και πασίγνωστη καθώς λες...) αλλά την είδα λόγω Hamish (και ξε-"ζήλεψα") διότι εκεί -μάλλον ως άπειρος ηθοποιός- δε με ενθουσίασε.

CrazyMonkey είπε...

Διόρθωση: To Groove ΔΕΝ είναι πασίγνωστο
Είναι πασίγνωστο στους fan αυτής της μουσικής. Ειδικά στην Ελλάδα, δεν έχω συναντήσει άτομο που να ξέρει τον Digweed και να μην ξέρει το Groove.

Ναι, είναι μέτρια. Αλλά δεν θα το δεις για τη σκηνοθεσία και τις ερμηνίες του. Είναι μάλιστα πολύ καλή πρόταση για hangover στο σπίτι την Κυριακή μετά το party ;-)

spyros είπε...

Καλό ήταν το "Groove", αλλά μήπως έχει δει κανείς το "Scratch"; Ξέρω. Άλλο είδος μουσικής (freestyle hip-hop), αλλά είναι κι αυτό cult.

CrazyMonkey είπε...

Ή το πιο σχετικό με το Groove "Stark Raving Mad"