Τρίτη, Μαρτίου 22

Αιώνες πριν την Γαλλική Επανάσταση

Με τον Ν.Δήμου δεν συμφωνώ πάντα. Τώρα όμως με "έπιασε" 100%. Δεν έτυχε να διαβάσω την έρευνα της ΚΑΠΑ RESEARCH για τον «Ταχυδρόμο», και θα ήθελα να την δω ολόκληρη. Το σχόλιο όμως του Ν.Δ. "Φεστιβάλ δεισιδαιμονίας (και ανορθολογισμού)" με βρήκε να κουνάω καταφατικά το κεφάλι, απελπισμένος για τα αποτελέσματα της έρευνας.

Στην ύπαρξη του Σατανά πιστεύει το 57% των Ελλήνων. Επίσης 65.2% πιστεύει στο κισμέτ (πεπρωμένο ή μοίρα) και 71,4% στο μάτι και το ξεμάτιασμα. Πίστη στα θαύματα ομολογεί το 50%.

Μήπως είναι καλύτερα τα πράγματα στους νέους; Όχι. 57% πιστεύουν στα πνεύματα και 38,5% στα φαντάσματα. Και οι Αριστεροί; Κάποτε άθεοι και ορθολογιστές τώρα πιστεύουν στον Θεό (82,7%), στις υπερφυσικές δυνάμεις (57,7%), στους εξωγήινους (42,3%) και στη μετεμψύχωση (36,5%).*

Ως τώρα διάβαζα παρόμοια ποσοστά σε Αμερικάνικες δημοσκοπήσεις και κουνούσα το κεφάλι: «Αχ οι Αμερικανοί, οι αφελείς, οι φονταμενταλιστές, οι θρησκόληπτοι!» έλεγα. Κι εμείς είμαστε χειρότεροι!

Στις αρχές του 21ου αιώνα, το 80% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ πιστεύει στο «μάτι» και το 60% των ψηφοφόρων της Ν. Δ. στον Σατανά. (Ύπαγε οπίσω μας).

Και πως θα πείσεις ένα λαό να αυξήσει την παραγωγικότητά του όταν η συντριπτική πλειοψηφία του θεωρεί ότι όλα τα διαφεντεύει το κισμέτ ? και άρα κάθε ατομική προσπάθεια είναι μάταιη...

"Ανήκουμε λοιπόν στον Μεσαίωνα της δεισιδαιμονίας. Ούτε στην Αναγέννηση δεν έχουμε φτάσει ακόμα ? κι έχουμε αιώνες για την Γαλλική Επανάσταση... "

Τραγικό κι όμως αληθινό.


credit for the link to: Lida's Weblog.

11 σχόλια:

bizwriter είπε...

Δεν υπάρχει Θεός. Δεν υπάρχει Σατανάς.

CrazyMonkey είπε...

Αν είναι δήλωση συμφωνώ, αν είναι ερώτηση, τότε η απάντηση είναι "οχι".

discolata είπε...

Χρειάζομαι μια διπλή βοτκίτσα ΤΩΡΑ.

Δηλαδή................................................................
δεν υπάρχει;;;;;;;;;;


oh my God.......

LemmyCaution είπε...

Πάνω από 85% λέει η ερευνα πιστεύει στο Θεό. Αλλά στο Σατανά μόνο το 57%. Αυτό το υπόλοιπο 30% ποιον έχει για αντίπαλο δέος? Ποιός είναι ο κακός της ιστορίας τους?

CrazyMonkey είπε...

Αυτή η βλακεία. ΔΕΝ υπάρχει κακός στην ιστορία. Μόνο παντόφλες αγίων (βλ. πιο παλιό post).

Old Boy είπε...

Δεν έχει βαρεθεί ο Δήμου να δυστυχεί που είναι Έλληνας; Πώς την αντέχει τόση δυστυχία τόσες δεκαετίες;
Εν αρχή ην ο Ορθός Λόγος
και Ορθός Λόγος ην προς τον Δυστυχή Συγγραφέα και
Δυστυχής Συγγραφέας ην ο Ορθός Λόγος.

CrazyMonkey είπε...

Το ζήτημα δεν είναι "να βαρεθεί ο -οποιοσδήποτε- Δήμου να δυστυχεί που είναι Έλληνας", αλλά να πάψει η Ελλάδα να είναι το Μεσογειακό Μεξικό.

Δύσκολο ε;

Οσο για το αν υπάρχει Θεός, δεν πιστεύω να ψάχνετε την απάντηση σ'αυτό το blog...

talos είπε...

Αυτό το υπόλοιπο 30% ποιον έχει για αντίπαλο δέος? Ποιός είναι ο κακός της ιστορίας τους?
O ίδιος ο Θεός, όταν τον πιάνουν τα διαόλια του;...

Υπάρχει, ξέρει κανείς, η έρευνα κάπου online?

J95 είπε...

Τελικά το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα είναι ακριβώς ότι οι μαλάκες είναι σαφώς περισσότεροι σαν ποσοστό του πληθυσμού, σε όλους τους τομείς.

J95 είπε...

Πάντως δεν είχα καμία απολύτως αμφιβολία ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι χαμηλοτάτου επιπέδου.

Ανώνυμος είπε...

Cool blog, interesting information... Keep it UP Robert widman legal malpractice Plus size swimwear women Automatic gate co Zocor and cf zocor and