« Home | Το άλλο με τον Κεντέρη το ξέρεις; » | Splinter Cell: Chaos Theory » | Στ'άρματα » | Ι.Χ. και Σία » | Μαριλίζα Κοντολίζα » | Free Daily Newspapers » | TGB Design » | The doors. » | Το Μέχικο της Μεσογείου » | Tubthumping »

Κυριακή, Μαρτίου 20

» Euro vs. PhotoshopΤο photoshop CS δεν μπορεί να ανοίξει αρχεία που απεικονίζουν χαρτονομίσματα. Δεν έτυχε να χρειαστώ ποτέ να σκανάρω χαρτονόμισμα (τα βγάζω με τον ιδρώτα μου). Κάπου είχα διαβάσει κάτι σε ένα forum αλλά δεν έδωσα σημασία. Μου το είπε ένας συνάδελφος προχθές και από περιέργα προσπάθησα να δοκιμάσω τα όρια του photoshop. Πραγματικά δεν γίνεται.

Σκανάρισα ένα χαρτονόμισμα των ?50 στα 300dpi και φυσικό μέγεθος και αποθήκευση σε .tiff αρχείο. Το CS απλά βγάζει μήνυμα λάθους και δεν σου επιτρέπει να ανοίξεις το αρχείο. Παραπέμπει δε, στη σελίδα Rules for Use, από όπου επιλέγονται Greece σε πηγαίνει στο site της Κεντρικής Ευρωπαικής Τράπεζας για να μάθεις του κανόνες "αναπαραγωγής" χαρτονομισμάτων.

Η διαδικασία μάλιστα, δεν περιορίζεται στα euro αλλά και χαρτονομίσματα από άλλες χώρες όπως διάβασα εδώ.
"Photoshop CS includes computer code provided by an international consortium of central banks. The code recognizes currency from a number of countries and will not allow Photoshop users to open images of these currencies."

Δεν μπορεί, λέω, κάποιος τρόπος θα υπάρχει. Δοκίμασα να "κόψω" το χαρτονόμισμα σε λωρίδες ή τετράγωνα και να τα συνδέσω στο photoshop. Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε. Το 50ευρο μου καθόταν καμαρωτό καμαρωτό στην οθόνη μου, ενωμένο από τα κομμάτια του με ακρίβεια pixel. "ΧΑ!, το κορόιδεψα", σκέφτηκα ο αφελής. Το έσωσα σε .pdf, .psd, .jpg, και .tiff και προσπάθησα να τα ανοίξω. Οπως φαντάζεσαι ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ! Κανένα αρχείο.

Δεν ξέρω αν είναι κακό ή καλό, χρήσιμο ή αχρηστο, σίγουρα όμως είναι εντυπωσιακό.
By Nassos K. @ 3/20/2005 11:10:00 π.μ.
_

7 σχόλια

 1. Blogger ANemos έγραψε 3/20/2005 12:34:00 μ.μ.  
  Απο τα πιο εντυπωσιακά πράγματα που έχω διαβάσει τα τελευταία 42 χρόνια!

  Αυτό είναι ΘΕΜΑ! Εύγε CM!
 2. Blogger ttallou έγραψε 3/20/2005 03:58:00 μ.μ.  
  Χεχε. Η τεχνολογία στις αρχές της τιμιότητας.
  Λες να νηστεύει κιόλας μέρες που είναι;;;
 3. Blogger Zpi έγραψε 3/21/2005 01:23:00 π.μ.  
  'Δεν έτυχε να χρειαστώ ποτέ να σκανάρω χαρτονόμισμα (τα βγάζω με τον ιδρώτα μου)'
  Βρε δεν πειράζει μάθε μια τέχνη κι άστηνε...
 4. Blogger CrazyMonkey έγραψε 3/21/2005 11:02:00 π.μ.  
  Ευχαριστώ Ναυτίλε ;-)
  Zpi στάχτη στα μάτια ήταν αυτό.
  ttalou λες με κάτι τέτοιο να μπορούν να σταματήσουν τους παραχαράκτες; Δεν νομίζω.
 5. Blogger discolata έγραψε 3/21/2005 11:17:00 π.μ.  
  Όχι ρε π.... μου.....

  και τώρα;
  τώρα;

  τι θα απογίνω εγώ;

  (αναρωτήθηκε τότε εκείνη με τρόμο και δάκρυα στα μάτια)
 6. Blogger DiS έγραψε 3/21/2005 08:19:00 μ.μ.  
  Αμ νάταν μόνο αυτό που κάνει το CS. Η "ίσως" παραχάραξη τους μάρανε στην Adobe. Δεν κοιτάνε που το CS δεν βλέπει τα μισά και πλέον brushes, φίλτρα, styles και δεν ξέρω και γω τι άλλο του 7. Σιχτήρ κάθε φορά αυτή η ιστορία με το PS. Άλλη δουλειά δεν έχουν οι χρήστες από το να σερφάρουν για ώρες μπας και βρουν καινούριες σοδειές που ΔΕΝ θα είναι σαν αυτές που τους έχουν φανεί ιδιαίτερα χρήσιμες ως τώρα.

  Κι επειδή πάντα το είχα καημό να γίνω μέγας παραχαράκτης, παραμένω με το PS7 και κάνω τη δουλειά μου όχι απλά θαυμάσια αλλά θαυμασιότατα!

  Να κι εγώ!
 7. Anonymous Ανώνυμος έγραψε 3/14/2007 10:23:00 μ.μ.  
  Looking for information and found it at this great site... video editing schools

Δημοσίευση σχολίου

« Home