Δευτέρα, Μαρτίου 28

Ραδιοφ-ο-νικές εκπομπές


Εχει ακούσει κανείς τελυταία την εκπομπή των σπουδαστών του ΙΕΚ Δέλτα στον 88miso; Ναι; Και δεν σας έρχεται να σπάσετε το ραδιόφωνο; Κύριοι, δεν θα μάθετε να κάνετε ραδιόφωνο στα αυτιά μας. Αλλού και άλλες ώρες τα πειράματά σας. Οχι στις 3 το μεσημέρι να μου πετάγονται 4 κάφροι που δεν μπορούν ούτε να συννενοηθούν ούτε καν να μου πουν πιο τραγούδι ακούω. Κατάρα έπεσε στο ραδιοφωνικό τοπίο της Θεσσαλονίκης τα τελευταία 5 χρόνια και έχει γίνει ραδιοφονικό.



Αγγελία:
ΧΑΘΗΚΕ το παλιό καλό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης. Ο ευρών με ευρόν αμοιφθήσεται.

5 σχόλια:

Oneiros είπε...

Και το "σουπερμάρκετ" σταθερά πρώτο στις προτιμήσεις του κοινού... Δε χάλασε τα τελευταία 5 χρόνια το ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, αλλά πολύ νωρίτερα. Απλά, κάποιοι σταθμοί λειτούργησαν για λίγο ακόμα καιρό σαν οάσεις μέσα στην έρημο που επεκτείνονταν (και τελικά, κάλυψε τα πάντα, όπως ήταν αναμενόμενο).

Μερικές φορές, όταν θες να γίνει κάτι σωστά, πρέπει να το κάνεις μόνος σου. Ειδικά για το (ερτζιανό) ραδιόφωνο της πόλης μας, έχω σταματήσει εδώ και καιρό να περιμένω την αναγέννηση. Εν γνώσει των μπελάδων που έχουμε βάλει ήδη στο κεφάλι μας και του λιγοστού διαθέσιμου χρόνου, θα το προτείνω:

Γιατί να μην κάνουμε κάποια στιγμή ένα internet radio στα χνάρια του παλιού καλού ραδιοφώνου της Θεσσαλονίκης; Και δεν εννοώ απαραίτητα από άποψη playlist μόνο (όχι άλλο retro radio!), αλλά κυρίως στην αντίληψη του τι συνιστά ένα καλό ραδιοφωνικό σταθμό.

Αν υπάρχει ενδιαφέρον, μπορούμε να το συζητήσουμε εκτενέστερα κάπου αλλού. Δεν υπάρχει βιασύνη, κρίσιμη μάζα (με μεράκι και άποψη) χρειάζεται, και κάποιες τεχνικές και υλικές δυνατότητες.

Zpi είπε...

internetiko ραδιοφωνο. Πλάκα θα έχει.
Πάντως το σίγουρο είναι οτι το ελληνικό ακροατήριο δεν είναι έτοιμο να υποστηρίξει τέτοια κίνηση. Τουλάχιστον όχι για τα επόμενα 5-10 χρόνια (προσωπική άποψη).
Από την άλλη θα είχε σίγουρα ενδιαφέρον, αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι δύσκολη ιστορία το όλο στήσιμο. Όχι μόνο από άποψη χρόνου, αλλά και από άποψη εξοπλισμού. Όποιος έχει γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο ας κάνει μια ενημέρωση, έτσι για να ξέρουμε τι παίζει...

Zpi είπε...

Θεέ και Κύριε. Γυρνώντας από το πανεπιστήμιο 15:30 θυμήθηκα το ποστ σου περί 88.5 Ρε συ αυτός ο τύπος που μιλούσε ήταν ελεεινός. Αν αυτά τα παιδιά υποτίθεται ότι μαθαίνουν να κάνουν ραδιόφωνο αυτή την ώρα, γιατί δεν τους λέει κανείς ότι το να μιλάς συνέχεια με ψευτο-βραχνή φωνή, τραβώντας τη λήγουσα είναι τουλάχιστον αποκρουστικό? Γιατί δεν τους λέει κανείς ότι το να ξαναμιλάς ενώ το κομμάτι έχει αρχίσει να μεταδίδεται είναι η μεγαλύτερη βλακεία που μπορεί να κάνει ένας ραδ. παραγωγός?
5 λεπτά άντεξα την εκπομπή. CM θύμησε μου να σου γράψω κανα cdάκι. Σε λυπήθηκε η ψυχή μου βρε αγόρι μου, μη μου πεις ότι ακούς καθημερινά αυτή την εκπομπή..?

Nassos K. είπε...

"...το να μιλάς συνέχεια με ψευτο-βραχνή φωνή, τραβώντας τη λήγουσα είναι τουλάχιστον αποκρουστικό;"

Πραγματικά αυτό κάνει. Οχι Zpi, δεν μπορώ να τον ακούω τον τύπο. Αν είδες άλλαξα κι εκείνο το "88miso" που έχω επάνω αριστερά στο blog, σε "88miso (όχι 15.00-16.00)".

To CDάκι πάντως το περιμένω με χαρά. Πάντα χαίρομαι με καινούργιες μουσικές. Και κάντο .mp3 να χωράει πολλά ;-)

Oneire, για το internet radio, είναι δύσκολο και με υψηλό κόστος. Ασε που ειδικά όπως το θέτεις (...στην αντίληψη του τι συνιστά ένα καλό ραδιοφωνικό σταθμό...) δεν ξέρω αν μπορώ να βοήθήσω, εκτός ίσως από την προσωπική μου άποψη ως ακροατής.

Συμφωνώ με τον Zpi, όποιος έχει γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο ας μας κάνει μια ενημέρωση.

Εστω εγκυκλοπαιδικά.

Ανώνυμος είπε...

Enjoyed a lot!
»