Δευτέρα, Μαρτίου 21

Skype me


Το ξέρετε το Skype; Είναι ένα πρόγραμμα δωρεάν τηλεφωνίας μέσω internet. "Ε, και;" θα μου πεις εσύ. Δεν το κάνει και το MSMessnger αυτό; Ναι, αλλά μέσω skype μπορείς -πλέον και στην Ελλάδα- να καλέσεις και σταθερά και κινητά τηλέφωνα.
Συγκεκριμένα το κόστος για Ελλάδα είναι
Σταθερά - ? 0.027
Κινητά - ? 0.187
Σε κινητά το κόστος μπορεί να είναι ακριβό, αλλά για εναλλακτική τηλεφωνία σε σταθερό είναι πολύ πιο φθηνό από τον ΟΤΕ.

Skype works on: Windows, Mac OS X, Linux and Pocket PC.Δουλεύει σε όλες τις πλατφόρμες και απαιτεί μόνο σύνδεση στο Internet, ακουστικά και μικρόφωνο.

5 σχόλια:

J95 είπε...

"Δουλεύει σε όλες τις πλατφόρμες και απαιτεί μόνο σύνδεση στο Internet, ακουστικά και μικρόφωνο."

Επίσης απαιτεί η πιστωτική σου να γίνεται αποδεκτή από την υπερδρακόντια πολιτική εξακρίβωσης που εφαρμόζει το skype.com.

Για Έλληνες, παραδόξως αυτό δουλεύει για 2 στους 3. Αλλά ας πούμε ούτε μισός Ισπανός δε μπορούσε να ψωνίσει χρόνο ομιλίας, τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβρη που κοίταξα τελευταία φορά.

Να πω ότι δε δουλεύει καλά με απλό dial-up (εκτός αν δεν έχετε πρόβλημα να φτάνει η φωνή σας στον άλλον με 20 δευτερόλεπτα καθυστέρηση). Στα 64kbps δουλεύει οριακά καλά (άλλοτε μια χαρά και άλλοτε με delays των 3-4sec) και από 128kbps και πάνω δεν υπάρχει πρόβλημα.

Nassos K. είπε...

Δεν διαφωνώ. Μάλιστα μέχρι πρόσφατα δεν υποστήριζε καθόλου την Ελλάδα.

Αλλωστε δεν το πρότεινα σαν καθολική λύση. Απλά μ'άρεσε η ιδέα. Οσο για το κόστος, καιρός είναι να μειωθεί το κόστος έστω της ISDN. Πάντως είναι δωρεάν μέσω internet, και φθηνότερο για κλήσεις για σταθερά (αν και συμφωνώ για το "υπερδρακόντια πολιτική εξακρίβωσης"). Τέλος, τι με νοιάζει για τον Ισπανό, φίλε J95;

ps.είπα εγώ για "τρελλά μπαρμπούνια";

;-)
CM

J95 είπε...

Κάτσε, τι εννοείς "πρόσφατα"; Αφού από το Σεπτέμβρη με παίρνει η κοπέλα μου από Αγγλία στο σταθερό.

Ομολογουμένως, μας έχει σώσει ένα διάολο λεφτά. Το πρωτόκολλο επικοινωνίας που χρησιμοποιεί είναι (απ' ό,τι φαίνεται) σαφώς ανώτερο από του Messenger. Δεν το κατακρίνω σα λειτουργικότητα (εκτός που είναι σαφώς ψέμμα ότι δουλεύει με 16kbps, αφού θέλει τουλάχιστον 50) και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος που δουλεύει σε όλες τις πλατφόρμες.

Αλλά αυτό με την κάρτα είναι σοβαρό. Οι τύποι είναι αρρωστημένοι με το θέμα security. Αν αποφασίσουν (για τους δικούς τους λόγους, του στυλ "καλά, τι nickname είναι αυτό;", πραγματικά θα ήθελα να δω τις ευριστικές) ότι η κάρτα σου δεν είναι ΟΚ, δεν παίζει να ψωνίσεις με τίποτα. Αν πολλοί Ισπανοί λ.χ. κοπούν στα κριτήρια ασφαλείας, κόβουν εντελώς τη δυνατότητα στους Ισπανούς να ψωνίσουν με πιστωτική κάρτα. Κάθε λίγο και λιγάκι αφαιρούν προσωρινά τη δυνατότητα να ψωνίσεις, για λόγους security.

Είναι πραγματικά το πιο δύστροπο ιντερνετικό μαγαζί του κόσμου, πράγμα που θα διαπιστώσεις με μια βόλτα στα φόρουμ τους: >50% των μηνυμάτων είναι "αφήστε με ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να σας πληρώσω με κάποιον τρόπο!".

Ανώνυμος είπε...

best regards, nice info http://www.airline-6.info/acne_blogspotcom_natural_remedy_site.html Kenmore console humidifier replacement filters 14909 common mattresses defects

Ανώνυμος είπε...

Cool blog, interesting information... Keep it UP Ford f150 factory wheels bacarat table raven from teen titans having sex karten roulette http://www.t-mobile-blackberry.info/1966-chrysler-new-yorker.html magazine ad chrysler firepower Dare embarrassing bra Designer discount handbag replica Hq football Europen supplements Audi a4 and ko4 chrysler Ambien com anbien tablet san pedro ca police Butalbital+with+codeine Leukic supplements