Τρίτη, Μαρτίου 22

Οι Pink Martini κερνούν ένα μουσικό κοκτέιλ

Θεσσαλονίκη 27 Μαρτίου.

Η μουσική των Pink Martini , ένα χαρμάνι από ρούμπες της Κούβας, μουσικές του κόσμου, μελωδίες που ακούγονται στα περίφημα cafe του Παρισιού και στα soundtracks που αγαπάμε.
Το 10μελές γκρουπ από το Πόρτλαντ του Όρεγκον εμφανίστηκε στο μουσικό στερέωμα το 1994. Το 1997 με το πρώτο τους CD κατέκτησαν τις δισκοθήκες όλων μας και ήδη η καριέρα τους διαγράφεται με λαμπερά γράμματα.

Οι Pink Martini έχουν περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη, στην Ταϊβάν, στο Λίβανο και στην Τουρκία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις χάρις στις συνεργασίες τους με σημαντικές ορχήστρες, όπως οι Hollywood Bowl Orchestra, The Nashville Symphony, The Jacksonville Symphony και The Oregon Symphony.

Το πρώτο CD των Pink Martini, το Sympathique πούλησε πάνω από 1,000,000 αντίτυπα παγκοσμίως.

Το Sympathique έγινε πλατινένιο στη Γαλλία και χρυσό στην Ελλάδα.
Το πολύ-αναμενόμενο δεύτερο album του group, με τίτλο Hang on Little Tomato, κυκλοφόρησε στις 25 Οκτωβρίου και ήδη είναι για 12 εβδομάδες μέσα στα 10 πρώτα του ελληνικού top 50.

Το Hang on Little Tomato, περιλαμβάνει κυρίως νέες συνθέσεις, από το group και την μεγάλη μουσική «οικογένειά» τους. Αντλώντας έμπνευση από το ύφος που κυριάρχησε στον πρώτο δίσκο, το Hang on Little Tomato περιλαμβάνει τραγούδια με στίχους σε Γαλλικά, Ιταλικά, Ιαπωνικά, Κροατικά, Ισπανικά και Αγγλικά.

Για παράδειγμα το τραγούδι ?Una Notte a Napoli,? είναι γραμμένο από την Alba Clemente ? μια Ιταλίδα σταρ της δεκαετίας του 70- και τον DJ Johnny Dynell του θρυλικού πλέον club της Νέας Υόρκης, Jackie 60.

3 σχόλια:

discolata είπε...

Honey bunny δηλαδή να βάλω τα καλά μου την Κυριακή;
Θα με πας μου είπε ένα πουλάκι, ε;

ζγουυυυυυυυυυυυάάάάάάάουυυυυυυυυυυ.......

να βάλω ροζ;

Nassos K. είπε...

Off course honey bunny. Get yourself ready.

Ανώνυμος είπε...

best regards, nice info »