Τετάρτη, Απριλίου 6

Ζήστε το μύθο στην της Ελλάδας



Πάνω από ένα εκατ. τουρίστες στην Τουρκία το Μάρτιο του 2005, αναφέρει σε άρθρο του το pahtfinder.
Περισσότερους από ένα εκατομμύριο ξένους τουρίστες φιλοξένησε η Τουρκία τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της γειτονικής χώρας, που δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα.
Να τα χαιρόμαστε τα νέα. Μαζί με όλα τα άλλα, να χάσουμε και τα έσοδα από τον τουρισμό. Μα να θεωρείται πιο τουριστική χώρα η Τουρκία; Υπολογίστε και τα έσοδα τους από άλλες κινήσεις τους για τον τουρισμό (βλ. πίστα grand prix), αλλά και ειδήσεις όπως αυτή και πείτε μου τι γίνεται. Το υπουργείο ακούει;

Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης - Ελλάδα

Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης - Τουρκία

6 σχόλια:

Sofia είπε...

Τα πράγματα είναι απλά.

10 ημέρες για ένα ζευγάρι από Λονδίνο με πτήσεις, ξενοδοχείο και αυτοκίνητο. 10 με 20 Ιουλίου, σε παρόμοια ξενοδοχεία (ψάξτε το στην Expedia αν δε με πιστεύετε)

Στην Κρήτη
960 λίρες το άτομο. 1400 ευρώ δηλαδής.

Στην Αττάλεια
756 λίρες το άτομο. 1100 ευρώ

Βάλε και το ότι στην Τουρκία όλα είναι πολύ πιο φτηνά από ότι στην Ελλάδα... Καταλαβαίνεις. Και οι Έλληνες στην Τουρκία θα πηγαίνουμε από δω και πέρα.

Sakis Rizos είπε...

"Μα να θεωρείται πιο τουριστική χώρα η Τουρκία;"

Προς τι η έκπληξη; Συμφωνώ με την Σοφία. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να καταλάβει ότι στην Τουρκία τα πάντα είναι πιο φθηνά από ό,τι εδώ.

ANemos είπε...

Εδώ νομίζω θα βρείτε μια ε-ξαι-ρε-τι-κή κίνηση του ΕΟΤ για την τόνωση του τουρισμού μας: Θα ξυπνήσει άραγε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού;

Στείλαμε την Παπαρίζου να τραγουδήσει μαζί με τον Φιλίπ Κιρκόροφ, φίλο του Ρουβά. Κάτι σαν τον Φλωρινιώτη τον δικό μας...

Nassos K. είπε...

Κι από πότε ΜΟΝΟ οι τιμή είναι κριτήριο για να θεωρηθεί μια χώρα τουριστική;

πιτσιρίκος είπε...

Σωστή η παρατήρησή σου crazymonkey. Εμείς δεν παραπονιόμασταν τόσα χρόνια πως η χώρα μας είναι ψωροκώσταινα; Τώρα είμαστε στην κατηγορία "Ελβετία" και δεν γουστάρω γκρίνιες. Τώρα ο Αμερικανός θα λέει στους φίλους του πως πήγε διακοπές στην Ελλάδα και θα τον θαυμάζουν όλοι. Η Ελλάδα είναι πια τόπος διακοπών για πλούσιους. Επιτέλους.Οι τουρίστες θα βλέπουν τις τιμές και θα μας θαυμάζουν που ζούμε εδώ. Ωνάσηδες όλοι.Ας το απολαύσουμε.Οι μισθοί μας είναι μια λεπτομέρεια. Σημασία έχει το στιλ.

Ανώνυμος είπε...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. »