Δευτέρα, Απριλίου 11

Ανασκόπηση χωρίς νόημα




Πραγματικά μου φαίνεται περίεργο. Δεν έχω μεγάλη επαφή με οικονομικά, λογιστικά κλπ. κλπ. Απλά μου φαίνεται περίεργο.

Ανοίγω την σελίδα με τα οικονικά rss feeds και διαβάζω τίτλους.
Οι δύο πρώτοι φέρνουν καλά νέα. (Ή κάνω λαθος;)
Υποχωρεί σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ και του γέν
Υποχωρεί σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν εν αναμονή της δημοσιοποίησης, την Τρίτη, των στοιχείων για το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ...
Στα χαμηλότερα επίπεδα 4ετίας παρέμεινε και τον Μάρτιο ο πληθωρισμός
Στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τετραετίας εξακολούθησε να βρίσκεται τον Μάρτιο του 2005 ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, όπως τόνισε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας...
"Κοίτα να δεις", σκέφτομαι. "Λες να έγινε τίποτα καλό;" και συνεχίζω την ανάγνωση, που να μην το έκανα...
Σε καθοδική τροχιά η Σοφοκλέους
Μικρές απώλειες, της τάξης του 0,36%, κατέγραφε ένα τέταρτο μετά την έναρξη των συναλλαγών...
Ακριβότερα περίπου 9.000 σκευάσματα φαρμάκων
...μετά την ανακοίνωση του νέου αυξημένου Φόρου Προστιθέμενης Αξίας από 8% σε 9%
Κι εσύ με ρωτάς τι θα κάνουμε το Πάσχα; Τι είπες;
Προσοχή στα εορτοδάνεια
Οι καταναλωτικές ανάγκες μας είναι πολλές, αλλά η παγίδα μια: τα τραπεζικά δάνεια...
Συνεχίζω να διαβάζω διάφορα όμορφα και μου περνάνε ιδέες από το μυαλό. Μήπως να κάνω κανένα τσούρμο παιδιά να τα βάλω να διαμαρτύρονται; Δεν με πιστεύεις;
Παιδιά εμποροϋπαλλήλων διαμαρτυρήθηκαν έξω από το ΥΜΑ-θ για το ωράριο
Στα κάγκελα του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης κρεμάστηκαν εκτός από πανό διαμαρτυρίας για το διευρυμένο ωράριο, δεκάδες πολύχρωμα μπαλόνια και ζωγραφιές, ενώ κλόουν και ξυλοπόδαροι διασκέδασαν τα παιδιά των εμποροϋπαλλήλων της Θεσσαλονίκης.
Η χώρα αυτή έχει μετατραπεί απ'άκρη σ'άκρη σε ένα απέραντο λουνα-παρκ.
Μη θυμηθώ και τα τις εκκλησίας και πω μπουρδέλο γιατί μετά την περιπέτεια του Gerhard Haderer όλα να τα φοβάσαι. Τα 'λεγε κι η Κουρούνα. Αλλά δεν μπορεί, κύριε, να λες τέτοια πράγματα τώρα που ο Χριστοδουλας λέει οι πιστοί να θωρακίσουν την εκκλησία.

Μπερδέυτηκες; Εγώ να δεις...

14 σχόλια:

πιτσιρίκος είπε...

Επειδή η Οικονομία είναι επιστήμη και όχι φυσικό φαινόμενο, τα πράγματα είναι απλά : η χώρα μας έχει πια ένα νόμισμα που έχει ανατιμηθεί σχεδόν 40% έναντι του δολαρίου.Θα ανατιμούσε κάποιος υπουργός Οικονομικών την δραχμή έναντι του δολαρίου έστω 5%; Όχι βέβαια και το πιο άσχημο είναι πως ακόμα κι αν είχαμε τον καλύτερο υπουργό Οικονομικών του κόσμου δεν θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα αφού δεν έχει πια νόμισμα-δεν έχει εργαλείο να παίξει. Κι αν βιαστεί κάποιος να πει πως και οι άλλες χώρες της ΕΕ έχουν ευρώ η απάντηση είναι πως ναι, αλλά αυτές πρόλαβαν να φτιάξουν τις υποδομές τους, τις οικονομίες και τις κοινωνίες τους.Εμείς πάμε σε ένα περιβάλλον νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης με μια οικονομία καθυστερημένη. Και πως μας έβαλαν στην ΟΝΕ; Στην ΟΝΕ δεν μπήκαμε με οικονομικούς όρους αλλά με πολιτικούς-γι' αυτό ας μην απορούν κάποιοι με τη στάση της χώρας σε μεγάλα θέματα της εξωτερικής της πολιτικής.Το ζήτημα πια δεν είναι η ανάπτυξη αλλά η επιβίωση.

Nassos K. είπε...

Καλά κάνει δηλαδή το ΕΘΝΟΣ και βάζει κουπόνια για το super-market...

πιτσιρίκος είπε...

Καλά κάνει αλλά η πραγματικά επαναστατική κίνηση για κάποιες εφημερίδες θα είναι να κυκλοφορούν σε χαρτί υγείας. Θα είναι και τίμιο.

Oneiros είπε...

Δεν ξέρω τι κάνουν αυτούνοι, εγώ λέω να θωρακίσω το πορτοφόλι μου και τα εγγκεφαλικά μου κύτταρα. Πετυχημένο το timing της εβδομάδας TV OFF!

Zpi είπε...

Η ανατίμηση του νομίσματος δεν είναι απαραίτητα κάτι καλό για τη χώρα που το διαθέτει. Μπορεί να νιώθουμε ξαφνικά μια υπεροχή απέναντι στην αγορά των ΗΠΑ, αλλά θα υπάρξουν επιπτώσεις στον τουρισμό της χώρας μας, καθώς και σε όποια προϊόντα εξάγονται. Πρέπει πάντα να υπάρχει μια σχετική ισορροπία όταν αναφερόμαστε σε οικονομικά θέματα, αλλά βέβαια αυτά τα ξέρουν καλύτερα οι οικονομολόγοι.
Ενημερωτικά πάντως μια που τυχαίνει να έχω ασχοληθεί με μια σχετική στατιστική μελέτη, κατά τη διάρκεια της περιόδου 1981-1998 η δραχμή υποτιμήθηκε όσο κανένα άλλο νόμισμα των 15 χωρών της ΕΕ. Κατέλαβε με διαφορά την πρώτη θέση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας, απο το 1981 ως το 1998 (οπότε και οριστικοποιήθηκαν οι συναλλαγματικές αξίες των νομισμάτων) η δραχμή υποτιμήθηκε κατά 433.8%
Ποιός ξέρει με τέτοια επίδοση ίσως να χτυπάμε και ρεκόρ Γκίνες

πιτσιρίκος είπε...

zpi -αν το σχόλιό σου αναφέρεται στο δικό μου- δεν έγραψα πως η ανατίμηση (για την ακρίβεια η αλλαγή) του νομίσματος ήταν καλή για την οικονομία της χώρας. Ακριβώς το αντίθετο έγραψα.(Η υποτίμηση ή και η διολίσθηση ενός νομίσματος μπορεί να δώσει ανάσες στην οικονομία της χώρας. Τώρα πια αυτήν τη δυνατότητα δεν την έχουμε.)

Zpi είπε...

Πιτσιρίκο μην το παίρνεις προσωπικά. Με αφορμή το σχόλιό σου είπα να δώσω και τα δικά μου... φώτα. 4 χρόνια πήρε το ρημαδοδιδακτορικό να τελειώσει, να μην πουλήσω και λίγη μούρη με τα συμπεράσματα
:-D

πιτσιρίκος είπε...

zpi έχω τελειώσει μόνο την τρίτη δημοτικού αλλά σου προτείνω να κάνουμε μια συζήτηση που θα αφορά τη σχέση πληθωρισμού-ανεργίας και θα καταπλήξει τους πάντες.Επίσης θέλω να πω πως η Οικονομία θα πάει ή καλύτερα ή χειρότερα. Παρακαλώ να μου φέρετε το Νόμπελ Οικονομίας στο σπίτι μου.

πιτσιρίκος είπε...

zpi έχω τελειώσει μόνο την τρίτη δημοτικού αλλά σου προτείνω να κάνουμε μια συζήτηση που θα αφορά τη σχέση πληθωρισμού-ανεργίας και θα καταπλήξει τους πάντες.Επίσης θέλω να πω πως η Οικονομία θα πάει ή καλύτερα ή χειρότερα. Παρακαλώ να μου φέρετε το Νόμπελ Οικονομίας στο σπίτι μου.

Zpi είπε...

Δεν αμφιβάλω για τις γνώσεις σου Πιτσιρίκο, για τις δικές μου δεν είμαι και τόσο σίγουρος.
The Nobel goes to...Pitsirikos

πιτσιρίκος είπε...

Μα δεν έχω γνώσεις. Πάντως φέτος στην τετάρτη δημοτικού έχουμε καλή κυρία κι έχω μάθει αρκετά πράγματα.

Nassos K. είπε...

"έχουμε καλή κυρία"
lol

Ανώνυμος είπε...

Looking for information and found it at this great site... physician florida malpractice insurance Logistictransportation jobs Website development alberta http://www.physical-fitness-3.info/tennis-ball.html No prescription valium order online Alicia blouses medicines for colds and pain relief Suzuki aerio reviews Official swiss soccer team Spyware removal popup blocker impotence car+wax+and+detroits+best turtlewax car wax 32 fl oz

Ανώνυμος είπε...

Best regards from NY! » » »