Κυριακή, Απριλίου 24

Elite Designers vs. IKEA



Ένας κόκκινος καναπές KLIPPAN, ένα λευκό χαλί κι ένα KLUBBO τραπεζάκι, είναι μια τυπική σελίδα του καταλόγου της IKEA, τον οποίο σκίζει με μεγάλη ικανοποίηση ο Van Den Puup, φωνάζοντας...
Υπάρχει ψυχή σ' αυτά τα έπιπλα;

Ο Van Den Puup, ένας εκκεντρικός σχεδιαστής με κόκκινο μπερέ, αστεία γερμανική προφορά και με ένα σκύλο ακαθορίστου ράτσας στην αγκαλιά έχει ξεκινήσει μια εμπνευσμένη καμπάνια ενάντια στα "άψυχα έπιπλα της IKEA".
Όπως λέει ο ίδιος ήρθε στον κόσμο για ένα λόγο, να επιτρέψει στην ανθρώπινη ψυχή να αγγίξει και να αγγιχτεί από μαγικά σχεδιασμένα έπιπλα.
Στο site του υπάρχουν οι πληροφορίες για την καμπάνια αυτή, μαζί με συνέντευξή του αλλά και αφίσες και τηλεοπτικά σποτάκια στα εμφανίζεται αντιμέτωπος με ένα προϊόν κάθε φορά, εμφανώς ενοχλημένος και αηδιασμένος από την πολιτική της εταιρείας.
Που είναι η IKEA όμως; Δεν κινείται δικαστικά εναντίον του; Φυσικά και όχι καθώς η όλη προσπάθεια είναι άλλο ένα πετυχημένο hoax (φάρσα) από τις πολλές που βρίσκουμε στο internet. Δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα αν το είχε ξεκινήσει και η ίδια η Ikea (συγγνώμη, IKEA ήθελα να πω).
Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται hoax με θέμα την εταιρεία αυτή (και η συγκεκριμένη είναι αρκετά παλιά), αλλά έχει μεγάλο ενδιαφέρον η οργάνωση και η δουλειά που υπάρχει πίσω από μια απλή φάρσα. Συνεντεύξεις σε βίντεο, φωτογραφίες, κείμενα, διαφημίσεις. Ειδικά οι τελευταίες είναι ποιοτικά καλύτερες από αρκετές διαφημίσεις που προβάλλονται κατά καιρούς στις οθόνες μας.
Τέλος Ο Van Den Puup δεν ξέχασε να προσθέσει το κλασικό ηλεκτρονικό κατάστημα στην σελίδα του, από όπου μπορούμε να αγοράσουμε το λογότυπο ή την ξινισμένη φάτσα του πάνω σε μπλουζάκια ή κούπες μόνο με 300 λίρες Αγγλίας.
Επικοινωνήστε μαζί του και μην ξεχνάτε: DESIGN TAKES TIME.